Rund Cocotte støbejernsgryde fra Staub Støbejern fra Staub er af høj kvalitet og lagrer varmen, fordeler den langsomt og sikrer ægte madlavningsglæde. Denne sorte gryde kan rumme 3,8 liter, vejer 5,4 kg og måler H 14,2 x Ø 24 cm. Den er derfor perfekt servering af alverdens lækre gryderetter. Med to håndtag og grydelåg Autentisk sort støbejern Tidløst og moderne design Nedbørseffekten Undersiden af låget på Staub gryderne er beklædt med små knopper, der fortætter dampen fra maden og regner som dråber over retten. Det bevirker, at maden bliver ekstra saftig. Det bevarer ingrediensernes aromaer og næringsstoffer. Efter 55 minutters tilberedningstid kan man måle 10 % mere væde i en Staub cocotte end i sammenlignelige produkter. Derfor bliver det kaldt “nedbørseffekt”. Om Staub Siden 1974 har franske Staub fremstillet køkkenudstyret i emaljeret støbejern og opnået stor anerkendelse hos professionelle kokke i hele verden. Grundlæggeren Francis Staub skabte den første gryde kaldet “La Cocotte” i 1974. Siden da har virksomheden haft én mission: At skabe produkter til perfektion. Siden juni 2008 har Staub været medlem af Zwilling-koncernen, der fremstiller knive og køkkentilbehør af høj kvalitet. Mesterkokkene sværger til Staub Kun det bedste er godt nok for internationale mesterkokke som Paul Bocuse (Frankrig), der har modtaget 3 Michelin stjerner hvert år i de sidste 50 år for hans gastronomiske kogekunst, Hiroyuki Hiramatsu (Japan) og Michael Käfer (Tyskland). De anvender alle Staub i deres restauranter. Hvorfor vælge støbejern fra Staub? Alt støbejern fremstilles i Frankrig ved at anvende en traditionel og autentisk håndværkskunst. Denne proces garanterer et sublimt resultat hvér gang. Staubs innovative “know-how” kommer især til udtryk i produkternes udseende med de intense farver. Støbejernsgryden kan bruges på alle komfurtyper inkl. induktion. Den egner sig også til at holde på kulde, hvis man fx vil benytte den til at blande sommerdrinks. Emaljebelægning af unik sammensætning Den høje kvalitet betyder, at produkterne er særligt modstandsdygtige overfor termochok og har de helt rigtige egenskaber til at stege, simre og karamelisere. Belægningen består af en matsort emalje, der forhindrer misfarvning over tid. Med tiden bliver de gode nonstick egenskaber endnu bedre, pga. den naturlige hinde, der dannes under madlavning. De naturlige nonstick egenskaber er blot én af grundene til, at Staub anbefales af nogle af verdens dygtigste kokke. Tåler høje temperature - skal opvarmes langsomt Derudover tåler emaljen meget høje temperature og er nem at rengøre. Ved brug skal produktet først opvarmes i 5 minutter ved svag varme, før du kan udnytte den fulde effekt af kogepladen. Det er især vigtigt, hvis du har induktion, da støbejernet kan krakelere hvis det opvarmes for hurtigt. Bemærk venligst, at kogeplader med boost-funktion, ikke må bruges sammen med produktet.