På glas og flasker - Hardback

På glas og flasker - Hardback
Kategorier: VVS, Haner
242.95 DKK 269.95 DKK
Køb nu

På glas og flasker Når man sylter, fortæller man historier. Når man letter på låget første gang, virker det helt naturligt at fortælle om, hvad der er i glasset. Det er et trofæ. ”Jeg var ved at brække arme og ben, da jeg klatrede rundt og plukkede de her æbler.” ”Jeg var så heldig at få den allersidste pakke kumquats i supermarkedet i dag.” Fornøjelsen ved at sylte er personlig, og det kan være svært at dele begejstringen med andre, lige indtil produktet er færdigt, og det stilles på bordet. Man sylter for at gemme det, der er godt lige nu, til senere. Sådan har det været altid. Man har haven fuld af friske bær, og de er dejlige at spise lige nu. Men ønsker vi at spise de samme bær om tre måneder, så er der kun én ting, vi kan gøre. Vi sylter. Og fortæller historier om dem. Er det overhovedet realistisk at sylte hver dag? Hvad med hver uge? Budskabet er, at det er lettere end du tror, hurtigere end du tror, og det smager bedre end noget, man kan købe færdigt. I denne bog følger forfatteren en idé, der startede med at være et nytårsfortsæt om ikke at købe færdigsyltede produkter fra supermarkedet. Det er ikke en opfordring til at starte et bæredygtigt selvforsynende landbrug op. Det er inspiration til, hvordan man i hverdagen kan bruge det, man lige har ved hånden, i haven, eller det man lige falder over i supermarkedet. Man sylter, mens man alligevel er i køkkenet og klarer aftensmaden. Og man behøver ikke at lave et bjerg af opvask. Det behøver ikke at være svært, og nogle af bogens mest simple opskrifter vil stadig være af en kvalitet, som købte produkter ikke kan slå. Der gives også inspiration til, hvordan man kan videreudvikle op-skrifterne. Og inden man ved af det, har man selv en masse ideer. Om forfatteren André Spange Nabulsi er udlært kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København i 2007. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en mere teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne.