Hyben Mens helsekostbutikker bugner af eksotiske superfoods, byder den danske natur på sin helt egen unikke af slagsen – hyben, en superfood i verdensklasse! Hyben er en af de mest næringsrige frugter og fødevarer, vi kan sætte tænderne i. Faktisk har den så højt et indhold af sundhedsfremmende stoffer, at den kan anses som naturens egen supervitaminpille. Samtidig har hyben en yderst særpræget, rig og delikat smag, der vil kunne bidrage med nye, interessante smagsnuancer i det nordiske køkken. Smagsmæssigt er hyben nærmest en hybrid mellem frugt, bær og grøntsag, hvilket gør den meget anvendelig i et utal af retter. Som ekstra bonus er den tillige en af de mest bæredygtige fødevarer, vi kan sætte på bordet. Kort sagt burde en frugt, der er så vanvittig sund, har så lækker en smag og er så bæredygtig, ikke få lov at være i fred! Bogen har fokus på hybens enestående sundhedsprofil, og på hvordan den kan bruges i køkkenet. I første del introduceres hyben og vildroserne, og bogen går derefter direkte i kødet på den orange frugt og undersøger dens indhold af vitale næringsstoffer og dens gavnlige virkning i kroppen. Anden del af bogen byder på 25-30 smagsrige opskrifter med hyben (og enkelte med hybenroser) samt praktisk information om udkerning og plukning. Om forfatteren Ditte Christina Lustrup er uddannet i Ernæring og Sundhed og arbejder derudover som freelancejournalist for det internationale magasin Organic and Wellness News. Ditte har tillige flere års erfaring med at skabe sunde, velsmagende opskrifter, både til diverse firmaer samt til sin egen blog, dittechristina.com.