Fri Bogen er opstået i forlængelse af det veganske madunivers, som Sigrid, Mette og Line, kvinderne bag cafeen Mikuna i Aarhus, har skabt, både i cafeen, på festivaller og diverse street food-arrangementer med stor succes landet over. Opskrifterne er simple og slår et kæmpe slag for brug af plantekød i lækre retter med masser af bid, krydderier og frem for alt smag. Smagen er i centrum, og bortset fra dogmet “altid vegansk” er der ingen regler. Opskrifterne bevæger sig jorden rundt og tilbage igen til mormorretter med jyske rødder. Man finder selvfølgelig opskriften på “Danmarks bedste burger”– en titel, som Mikuna vandt i 2018 – men også plantemagi som aubergine-ansjoser, marengsdrømme og hønseFRIsalat. Der er inspiration at hente for alle, både veganere og vegetarer, men i høj grad også alle dem, der ønsker at leve mere plantebaseret, men ikke vil gå på kompromis med nydelsen. Med Mikunas bog i hånden bliver vegansk mad let tilgængeligt og ikke så fremmed. Samtidig gives gode bud på, hvordan alle de nye typer af plantekød, som findes i supermarkederne, kan bruges. Bogen er fuld af mundvandsfremkaldende fotos af mad, som ingen vil tro er vegansk, tilsat fotos af glade, dejlige mennesker med mad på tallerkenen og i munden. Madbillederne er smukke og portrætterne fulde af humor.