Den nøgne øl Bogen “Den nøgne øl” er skrevet af den anerkendte, danske øl-skribent Christian Andersen. Han vil med bogen sætte pilsneren på både ølentusiasternes og den almindelige øldrikkers dagsorden. Bogen skal genrejse respekten for det gode pilsnerøl. Selvom historien om pilsneren er den måske væsentligste fortælling i øllets 7000 år lange historie, lever pilsneren desværre en lidt hengemt tilværelse hos den moderne øldrikker. “Den nøgne øl” beskriver pilsneren som en raffineret drik. Bogen byder læseren på viden om pilsneren og giver hende/ham lyst til at udforske dens mange sensoriske udtryk. Aromaer og smage beskrives nøje, og bogen indeholder den hidtil mest tilbundsgående sensoriske beskrivelse af pilsneren. Bogen beskriver de mange forskellige typer og undertyper af pilsnere, men vil også lancere nye, alternative underkategorier, eksempelvis den bitre pilsner, den søde pilsner og den syrlige pilsner. Et nyt smageskema udviklet særligt til pilsneren vil også være en af bogens nyheder. Til ølbryggerne præsenteres 10 opskrifter på kendte, legendariske pilsnere, så ølbryggererlaugene selv kan forsøge at lave deres egen udgave af øllet. Forfatteren anbefaler sidst i bogen 10 danske pilsnere.